Postitused

PROJEKTI LÕPETAMINE- viljade noppimise aeg!

Kujutis
Kohila Lasteaed Männi Muumide rühm lõpetas oma taimeprojekti pidulikult 14. mail. Lapsed noppisid esimesed viljad. Õhtul toimus õueterassil perepiknik ning kurgivilju sai pidulikult koos vanematega esimest korda maitsta ja nautida. Kurgid maitsesid väga hästi, lõhnasid koduselt ning olid väga mahlased. Aitäh Räpina Ainduskoolile, kes koole ja lasteaedu nii tänuväärsesse projekti kaasavad. Meie rühma lastele meeldis väga taimede eest hoolitseda ja nende kasvamist jälgida.  Meie katseandmete tabel:  SIIN Meie täname! 

MAIKUU- kasvamise aeg!

Kujutis
Maikuus kogusid kurgiviljad jõudu ja kasvasid tuhinal. Oleme väga õnnelikud, et kõik meie taimed kannavad vilju. 

Aprill- õitesära ja esimene kurgipojake

Kujutis
APRILL (12.- 30. aprill) 9, 10, 11. nädalal õitsesid kõik taimed ilusas kollases õitesäras. Lapsed käisid aknalaua juures ka õisi nuusutamas ja imetlemas. Ilusad on need kurgiõied tõesti. Aprilli viimasel nädalal (11. nädalal) tulid peale õitsemist juba ka esimesed kurgipojad, kes nüüd jõudsalt kasvamist ja arenemist jätkavad. Kevadpäike annab taimedele aknast jõudu nii, et need muudkui sirguvad. 

Esimene õis (kaheksas nädal)

Kujutis
KAHEKSAS NÄDAL (5.-9. aprill) Kaheksandal nädalal tuli nr 1. taimele esimene õis. Taimed jätkavad ilusti kasvamist ja sirgumist.

Esimesed taimetoestamised

Kujutis
SEITMES NÄDAL (29.märts-2.aprill) Kurgitaimed jätkavad kenasti sirgumist. Panime taimedele esimesed väiksed toestused. 

Päikesevalgust püüdmas (viies nädal)

Kujutis
VIIES NÄDAL (15.-19. märts) Viienda nädala kokkuvõtteks võib öelda, et kurgitaimed on kõik ilusad, uhked ja kasvujõulised. Kõikidel taimedel on nüüd 2 pärislehte. Järgmisel nädalal alustame kurgitaimede toestamisega. 

Sirgumine (neljas nädal)

Kujutis
NELJAS NÄDAL (8.-12. märts) Tundub, et 4. märtsi ümberistutamine läks edukalt. Kurgitaimedele uutes pottides meeldib ja kasvamine jätkub ludinal.  Taimed 8. märtsil. Tundub, et NR.1 taim on eeskujulik ja näitab suurust. Teised ikka usinasti järgi.